Hekling

Hello Kitty og Bekki

Denne luen ble gitt i gave til min niese julen 2011. Den har utgangspunkt i Bekkis Hello Kitty Lue som jeg endret litt på og satte på øreklaffer og knytting siden mottakeren da bare var 8 måneder gammel.

wpid-PicsArt_1354745945559.jpg

Bekki var med i samme terminklubb som meg da jeg fikk Eizabeth, og jeg anbefaer alle å sjekke ut hennes Hekleblogg bekkibjarnoll.com . Der fins det utrolig mange kule oppskrifter laget av Bekki selv, og til og med litt saker og ting som hun selger. I tillegg har hun innimellom blogcandy og gir bort ting.

Branding

På alle ting jeg produserer fester jeg mitt merke, slik at mottakeren og alle som ser produktet vet hvem som har produsert det. Slik sender jeg mitt navn ut i verden, og om noen skulle søke på navnet kommer de hit, til opphavet. Slik kan jeg få fler kunder, og fler som bruker mine produkter.

wpid-20121124002138347.pngMitt merke er, som dere ser på bildet over, sort og vevd, med “inskripsjonen” -KristineMaria-. Får du et produkt i hendene med dette merket kan du være 100% sikker på at det er jeg som har produsert det.

Flagg-pannebånd

 

Dette pannebåndet er heklet i safirgarn fra sparkjøp. Det har formen som et halvt Norskt flagg, og er perfekt til både skirenn og for russetida. Pannebåndet kan kjøpes på eplabutikken min.

Det er heklet ovenfra og ned, att og frem.  60 masker totalt, 3×2 hvite og 5 blå midt på, resten røde. Det røde (hvite og blå) feltet har 7 fm rekker, det Hvite(og blå) tre rekker og det helt blå har fire rekker.

Lys i mørket!

Det ble jul (jada, denne posten er også sen. mye å oppdatere seg på nå), og stemningen måtte fremheves med lykter. Disse lyktene har vært svært populære i hekleverdenen de siste månedene, og omtrent alle i min familie fikk et par de kunne lyse opp mørketiden med.

Utgangspunktet er enkelt – et barnematglass (av typen nestle), et garn som ikke tar så lett fyr (ren ull, her safirgarn fra sparkjøp) og en heklepinne – jeg har brukt pinne 4.

Først lagde jeg en magisk ring, heklet så seks FM rundt ringen. Neste runde heklet jeg staver og økte i hver maske= 12m, så heklet jeg en ny runde med staver og økte i annenhver maske = 18 masker. En ny runde med staver hvor jeg økte i hver tredje maske= 24 masker. Dette utgjorde hele bunnen, jeg begynte så med å hekle LM-buer – 6 lm i hver bue, festet i hver 4 stav. I hvert “feste” heklet jeg en salomonsknute slik – 3lm, en km i samme maske. I rundene videre festet jeg LM-buene midt på LM-buen fra sist omgang. Jeg heklet hele lengden av glasset minus en rad, tredde røret på glasset, og heklet lm-buer videre med kun 3LM i hver bue, og en knute mellom hver bue. Når jeg kom en gang rundt festet jeg tråden. Heklet så en LM-rad i en annen farge som jeg tredde inn i mellom buene rundt kanten eller midt på. Puttet i et t-lys, og lot stemningen falle inn over meg

Supersøtt sommersett

 

 

 

 

 

 

 

 

I anledning sommeren (i fjor…ja jeg er VELDIG sent ute med denne posten…) strikket jeg en deilig sommertopp til snuppa mi. Oppskriften fant jeg hos Pickles.no.

Når toppen var ferdig følte jeg at noe manglet, og hadde fremdeles store mengder av det luftige bomullsgarnet igjen. Jeg fortsatte derfor på eget ansvar med å lage både en bukse og en solhatt som passet til.

Oppskrifta på toppen finner du under linken over – dog jeg stusset litt på noen av målene pickles presenterte der. Deres oppskrift ville i hvert fall blitt en god del for liten til min ettåring, selv om jeg strikker ganske så løst. jeg lagde den derfor litt større. Oppskrifta på solhatten følger under her, og oppskrifta på lua… vel den har jeg rett og slett glemt å skrive ned.. woops… Men jeg la i hvert fall opp et passelig antall masker, felte når det trengtes, og heklet tilslutt solremmen ved å plukke opp masker nesten nederst.

Her følger oppskrifta på buksa:

legg opp 56 masker = ca 25 cm

strikk 16 cm – fullfør rapprot (16.5 cm – 10 rapporter)- strikk så att og frem på pinnen. Første runde legger du til en maske i begynnelsen og slutten. strikk de ekstra maskene inn i mønsteret ved at du tar et mønster med fem masker i steden for fire tidlig på pinnen og sent på pinnen (altså to ganger). strikk til 19 cm, fell så første maske på pinnen og første maske på neste pinne – sett arbeidet over på runnpinne og lag det andre beinet på samme måte.

Sett beina på rundpinnen og strikk en omgang. der du beggyner er midt bak, sett en merketråd midt forran. Fell en maske før merket og en etter slik; Fell slik 3 m før merket: 2 r sm, 1 r.
Fell slik etter merket: 1 r, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 r, løft den løse m over.

fell her andre runde totalt åtte ganger. (husk å fortsett mønsteret) strikk 32 cm, og begynn å bygge på bakenden. Start på begynnelsen av omgangen – strikk 9 masker, snu, (ta første maske av) strikk tilbake og 9 masker videre, snu strikk tilbake de ni maskene, og strikk 18 masker videre – gjenta til du har strikket 45 masker hver vei. Strikk to cm riller, fell løst av. Lag en snor (fingerhekle) som er lang nok og tre den inn i rilleområdet, tada – ferdig bukse=)

Hekling – babykåpe i staver

Jeg skulle hekle en jakke til Elizabeth, og fant en oppskrift på garnstudio.no. Men ikke hadde jeg rett gantype eller heklenålnummer, så ble rett og slett til at jeg “fant opp” min egen litt lengre jakkeoppskrift, rett og slett en kåpe=)

Til denne oppskriften har jeg brukt heklenål 8, 6  sorte knapper, 150 g rødt safirgarn fra Sparkjøp og 100 g grått Senjagarn fra Nille.

Jakken er som nevnt i overskriften heklet i staver(st), og på stavene snur jeg omgang med tre luftmasker(LM).

Jeg heklet først bakstykket.

Legg opp 28 lm(+3 lm for å snu omgagen med)  og hekle frem og tilbake med st. (fest første stav i fjerde maske fra pinnen i første omgang)

Jeg heklet fem omganger med rødt, så  en omgang grått, fem omganger rødt, en grå. etter å ha heklet to røde og to grå partier begynte jeg å forberede armene. Hekle fire omganger rødt, forbered neste omgang med å hekle tre lm, og klipp tråden. Hekle så 16 lm, fest disse lm i den siste av de tre lm du forberedte på arbeidet , og hekle staver videre. Når du når slutten av stavene hekler du 16 lm og klipper tråden. Hekle tre lm med grå tråd, også st over alle maskene. bytt til rød tråd, hekle fem runder med røde st, og avslutt bakstykket med en omgang grå tråd.

Forstykket hekles slik:

Legg opp 13 lm (+ 3 lm til å snu med) følg samme fargemønster som bakstykket. Gjør det samme som bakstykket med armen, men hekle bare arm på en side. Hekle to forstykker.

Monter jakken sammen – sy fra kanten av jakkeærmet inn, men la det stå igjen seks staver på forstykket innerst mot halsen som du ikke syr. Sy under armen og ned langs siden i en søm.

Hekle en grå kant (i staver) rundt hele jakken, begyn nederst på venstre side, hekle opp, rundt halsen, ned på høyre side og rundt bak nede. i hjørnene snur du med tre staver i en. Hekle et grått belte med en bredde på 4 staver så lang som du ønsker det, så hekler du fire hemper (til beltet) i rødt, med en bredde på 3 st og en lengde på 3 omganger. Sy disse fire hempene fast over det midterste grå partiet på jakken.Fest knappene i den grå kanten, og bruk det området der du har snudd med lm som knappehull. er disse for store er det bare å sy sammen med litt rød tråd. træ i beltet .

denne oppskriften er lagd av meg. Referer gjerne til denne siden, men  jeg ber om at det ikke kopieres og gjengis hele eller deler av oppskriften. Om du lager denne jakken, vis meg gjerne resultatet!

Oppussing av kommode

Vi hadde fått en kommode av ei jente på finn.no, en trefarget ikea – Malmkommode. kommoden manglet en bjelke og var rett og slett ikke fin og passet ikke inn i vårt hvite og sorte hjem. så da ble det en liten oppussing av den sammen med resten av gangen.

før oppussingen så kommoden slik ut:

Kommoden var lakkert, så jeg startet prossessen med å pusse den ned, så malte jeg den med lady interiørmaling hvit matt. Jeg syns knotter er fint på en kommode og kjøpte to pakker på salg på ikea – 1 kr for seks knotter. Så heklet jeg trekk til dem. Jeg valgte et grått senjagarn fra Nille, og pinne 3. Jeg la opp fem masker rundt en magisk ring, økte til ti med to i hver maske, og heklet rundt knotten til jeg nådde dit det begynte å gå inn, da felte jeg med to og to masker sammen, før jeg festet tråden.

Så målte jeg opp på kommoden og boret hull, før jeg skrudde i knottene. Resultatet ble slik:

 

 

Hekling – babytøffel

Jeg forbereder meg på familieøkning og hekler og strikker i vei. Nei – det er ikke økning i kjernefamilien, men i den litt større. Søstra mi venter i mars, svigerinna mi i juni. Tilsynelatene får de begge to jenter, ja så da går det jo i rosa her da. SÅ forhåpentligvis  var det ingen som så feil på ultralyden. Til poenget – siden jeg forbereder meg, så har jeg startet med å hekle et par søte små tøfler til å holde små jenteben varm. De er hekla i baby ull fra Spar Kjøp og med pinne nr 3,5 (og ikke 4 som står i oppskriften som du finner her), og så gikk jeg bare opp en størrelse slik at tøffelen ikke skulle bli alt for liten. Var morsomt å hekle noe annet enn rundt og rundt som var resultatet når jeg hekla kurv=) syns de ble så nusselige disse tøflene

hekling – kurver

i gangen vår ble det behov for noe å legge alt smånipset en trenger når en på vei ut døra – som nøkler, lommebok, billetter og sånt. Jeg surfet litt rundt på nettet, men fant egentlig ikke noe som passet helt med verken garntype eller hva jeg ville ha. Det nærmeste jeg komm var denne kurven fra bekkisheklerier. Bekki tipset meg litt om nålstørrelse i forhold til garnet jeg har og jeg tok utgangspunkt i denne kurven da jeg startet, men syns kurven til Bekki ble litt for smal, og ikke passet helt til gangen vår – i tillegg hadde jeg bare 7 nøster som skulle rekke til tre kurver, og jeg hadde nok trengt nærmere ti med Bekkis oppskrift.

Kurvene er lagd i gullgarn fra Sparkjøp, og med heklenål nr 4. fargene jeg har brukt er naturhvit, lilla, blå og rosa.

gjør slik:

lag en magisk ring, og hekle seks fm rundt ringen.

øk i hver fm ved å hekle to fm i en maske= 12 m

øk i hver tredje m = 18

øk i hver fjerde m =24

Fortsett å øk til du har økt i hver 14 m.

Hekle så to omganger med fm, før du i neste omgang feller hver 14m, ved å hekle to og to masker (hver 14 og 15) sammen.

Hekle så rundt og rundt til kurven måler 11cm, på slutten av runden klipper og fester du tråden.

Hekle en runde med en pyntefarge.

Hos oss har far blå, mor lilla og lille snuppeluret rosa

%d bloggers like this: