Interiør

Puteputepute

Å få egen hage har virkelig skapt et nestingbehov hos meg – i større grad enn da jeg gikk gravid med mine barn. Jeg har et behov for å gjøre det fint, koselig og praktisk. Alt på en gang.

Det er viktig for meg at det er koselig i hagen, slik at hagerommet innbyr til bruk. Jeg har derfor pyntet masse på bordet, plantet urter, grønnsaker, bær og frukter i hagen, sydd picnicteppe og tilslutt nå så har jeg sydd puter til benken vår. Det er tross alt viktig å sitte behagelig når man sitter ved bordet.

Putene er sydd av stoffrester jeg hadde liggende. Baksiden er sydd av to deler bommulslærret med knappehull og knapper.

 

Puff puff puff

IMG_9831

For lenge lenge lenge siden, begynte jeg på noen puffer som skulle pryde barnerommet. For litt mindre lenge siden ble disse ferdige. De Er strikket i stoffgarnet til Stoff og stil – et garn laget av stoffrester. Garnet var svært vanskelig å strikke med – delvis på grunn av pinnestørrelsen, delvis på grunn av at stoffe har en viss stretch i seg. Puffene ble fine de , og pryder både barnerommene og stuen.

Jeg har tatt utgangspunkt i Pickles sine puff oppskrifter, men har alterert dem, og vridd dem til å bli mine egne.

 

IMG_9835

God Jul fra Døra mi

Denne kransen har jeg brukt desember på å lage. Selve kransen er en plastkrans i granimitasjon fra Ikea, og båndet jeg har brukt er fra Stoff og Stil. Kulene har jeg strikket med utgangspunkt i Arne og Carlos´ Julekuler; en oppskrift, 55 mønstre. Bakerst i denne boken er det er rutenett hvor man kan fylle inn sine egne oppskrifter, noe jeg gjorde for å lage disse kulene.

julekrans 2

Dette var faktisk en av de små gledene jeg har ved å få min egen inngangsdør (altså en dør ut i friluft, ikke inn i ei blokk)

Kjøkkenbordet ble nytt.

Vi har begrenset økonomi, som de fleste andre jeg kjenner, og det er derfor ikke bare å kjøpe seg noe nytt når det man har begynner å bli slitt. Vi har et kjøkkenbord fra Ikea som vi kjøpte på salg i 2008. Det er et helt ok kjøkkenbord som kan slåes sammen og bli bittelite. Vi hadde malt dette bordet da vi kjøpte det (vi kjøpte det trehvitt men ville ha hvitt) og denne malingen hadde begynt å flekke av flere steder på bordet, i hovedsak pga databruk på stedet.

Uansett, jeg var i mars med søsteren min i spania, og ble inspirert av et bord på en café der, og noen måneder etter turen fikset jeg bordet vårt i samme stil. Ved hjelp av en bok, Tapetlim og Trestjerner Gulvmatt forvandlet jeg bordet vårt fra slitt til nytt!

wpid-PicsArt_1377366580986.jpg

De som kjenner meg vet at jeg elsker å lese, og at jeg ikke får sove uten å ha lest noen sider av en bok først. De som kjenner meg enda bedre vet at mine favorittbøker er Harry Potter. Det var derfor ikke alt for vanskelig å skjønne hvilken bok som kom til å bli valget da jeg skulle gjøre dette.

wpid-PicsArt_1377762743309.jpg

Jeg er ufattelig stolt av bordet vårt. Det er one of a kind. Jeg simpelthen ELSKER det.

Omtrekking av stol

I fjor fant vi oss en IKEAstol på Finn.no – en Pello stol, som var godt brukt. Jeg hadde en del stoff igjen etter at vi trakk om stolene på kjøkkenet, og brukte dette for å trekke om den nye stolen. Slik fikk vi temaet fra kjøkkent til å gå igjen i stuen

wpid-PicsArt_1354746007202.jpg

Seteputen byttet vi ut med en større pute slik at stolen skulle bli mer behagelig å sitte i.

Stoffgarn

Sitter her og tester ut stoff og stils nye stoffgarn. Stoffgarn er i hovedsak et interiørgarn,vil jeg si, og jeg strikker små puffer til barnerommet. Når Maximilian blir stor nok til å flytte på eget rom blir vi å bytte med barna og da får det rommet en renovering – og puffene blir en del av dette.

image

Til nå kan jeg si at stoffgarn er tungt og arbeidsomt å jobbe med, så får vi se om resultatet blir bra tilslutt

Lys i mørket!

Det ble jul (jada, denne posten er også sen. mye å oppdatere seg på nå), og stemningen måtte fremheves med lykter. Disse lyktene har vært svært populære i hekleverdenen de siste månedene, og omtrent alle i min familie fikk et par de kunne lyse opp mørketiden med.

Utgangspunktet er enkelt – et barnematglass (av typen nestle), et garn som ikke tar så lett fyr (ren ull, her safirgarn fra sparkjøp) og en heklepinne – jeg har brukt pinne 4.

Først lagde jeg en magisk ring, heklet så seks FM rundt ringen. Neste runde heklet jeg staver og økte i hver maske= 12m, så heklet jeg en ny runde med staver og økte i annenhver maske = 18 masker. En ny runde med staver hvor jeg økte i hver tredje maske= 24 masker. Dette utgjorde hele bunnen, jeg begynte så med å hekle LM-buer – 6 lm i hver bue, festet i hver 4 stav. I hvert “feste” heklet jeg en salomonsknute slik – 3lm, en km i samme maske. I rundene videre festet jeg LM-buene midt på LM-buen fra sist omgang. Jeg heklet hele lengden av glasset minus en rad, tredde røret på glasset, og heklet lm-buer videre med kun 3LM i hver bue, og en knute mellom hver bue. Når jeg kom en gang rundt festet jeg tråden. Heklet så en LM-rad i en annen farge som jeg tredde inn i mellom buene rundt kanten eller midt på. Puttet i et t-lys, og lot stemningen falle inn over meg

Kjøkkenkroken ble ny

For en stund tilbake fikk Jørn Idar noen stoler på finn. Det var stoler med puter av den veldig slitte typen. Men i godt mot og med tanken “de kan vi jo bare trekke om” kjørte han ned og hentet dem hos sin tiligere eier.

De var hullete og stygge som få, så a mor tok en tur på stoff og stil og romstrerte hylle etter hylle for et stoff i den stilen vi har på leiligheten. Vi har et floralt gjennomgangstema. Eller det blir feil å kalle det floralt, er vel mer snakk om kvister og blader, og “fargene” sort og hvitt går igjen. Tilslutt fant jeg et passende stoff, og kjøpte 5 meter av stoffet i tanken “det må jo være ca nok”. ikke tenkte jeg på at bredden var 2,5 m. Det var mildt sagt alt for mye stoff…

Det ble teamarbeid – far løsnet det gamle stoffet og stiftet på det nye, mor målte opp, klipte og sydde overlocksøm. Resultatet kan du se her;

satt opp mot hverandre er det nye trekket rimelig mye freshere enn det gamle. Og ikke minst glir det mye bedre inn i stilen som er i leiligheten fra før. (som en f.eks ser et lite spor av nederst til høyre i bildet over her).

Siden jeg hadde tatt sånn i på stoffmengden fant jeg ut at jeg skulle sy meg den løperen jeg har ønsket meg så lenge, og det ble skikkelig stilig med matchende duk og stoler.

Jeg har fremdeles over halvparten av stoffet igjen, så skal ikke se bort fra at det er mulig at lenestolen vår kommer til å få likt trekk, og kanskje pynteputene i sofaen også, så blir det et gjennomgående tema i rommet=)

Strikking – Puff

Jeg følte leiligheten trengte en puff, og satte i gang med å strikke etter denne oppskriften fra Pickles.no. Jeg valgte Puff Daddys baby fordi jeg likte perlestrikken på den.

Jeg hadde absolutt ikke råd til å kjøpe det anbefalte garnet (som koster nesten 500 kr for 150 m), men kjøpte gullgarn fra sparkjøp. brukte dobbelt garn, tilsammen seks nøster. Hvert nøste kostet 10 kr, altså ble garnprisen 60 kr på puffen.

Som fyll brukte jeg en stor pute (65×65) fra Ikea som jeg hadde liggende, med et sort og hvitt spragete putetrekk. puta kosta 69 kr, og trekket 59, så strengt tatt ble fyllet “gratis”  siden jeg hadde det i hus,men egentlig kosta det  128 kr, så totalt kostnad på denne søte lille puffen ble 188 kr.

tanken med puffen er at Elizabeth kan sitte på den når hun skal ta på seg skoene sine. Jada jeg vet at Elizabeth bare er syv måneder og ikke kommer til å ta på seg skoene sine på en stund, men da får vi satse på at det kommer barn på besøk da. Stilig syns jeg den ble uansett=)

Oppussing av kommode

Vi hadde fått en kommode av ei jente på finn.no, en trefarget ikea – Malmkommode. kommoden manglet en bjelke og var rett og slett ikke fin og passet ikke inn i vårt hvite og sorte hjem. så da ble det en liten oppussing av den sammen med resten av gangen.

før oppussingen så kommoden slik ut:

Kommoden var lakkert, så jeg startet prossessen med å pusse den ned, så malte jeg den med lady interiørmaling hvit matt. Jeg syns knotter er fint på en kommode og kjøpte to pakker på salg på ikea – 1 kr for seks knotter. Så heklet jeg trekk til dem. Jeg valgte et grått senjagarn fra Nille, og pinne 3. Jeg la opp fem masker rundt en magisk ring, økte til ti med to i hver maske, og heklet rundt knotten til jeg nådde dit det begynte å gå inn, da felte jeg med to og to masker sammen, før jeg festet tråden.

Så målte jeg opp på kommoden og boret hull, før jeg skrudde i knottene. Resultatet ble slik:

 

 

%d bloggers like this: