Sy-oppskrifter

Risposer til ømme muskler og ledd

Da jeg var gravid med minstemann hadde jeg mye ryggsmerter mot slutten av svangerskapet. Paracetten, som er så og si det eneste smertestillende medisinske produktet en gravid person kan ta, tok ikke knekken på dette, så i den sammenhengen sydde jeg meg risposer som varmebehandling.

wpid-PicsArt_1354745255346.jpg

oppskrift:

klipp ut et stoffstykke på 35 x 24 cm, og  to på 22 x 5 cm (til håndtakene). brett håndtaket på langs(med mønsteret inn) og sy langs langsiden og den ene kortsiden. vreng slik at du får retten ut. Gjør det samme med det andre håndtaket. Brett hovedstykket midt på på langs (med mønsteret inn) , plasser det ene håndtaket på den ene kortsiden slik at buen er inni stoffet, og endene er ut. sy den ene kortsiden(den med håndtaket, og langsiden. La den andre kortsiden stå åpen. Vreng slik at retten kommer ut, sy to striper langs hele lengden , men la det stå en cm igjen øverst ved åpningen. la de tre rommene være ca like store. Fyll de tre rommene ca halvfulle med ris, sett endene på håndtak to inn i to av rommene, brett inn kantene og sy den siste kortsiden.

Oppvarming: Fukt risposen lett, legg den midt i ovnen på ca 150 grader i 10-15 minutter.
evt på full effekt i mikroen i 3-4 minutter. Veldig viktig at posen fuktes lett for å unngå brannfare

Sying – søt topplue for små hoder

Det er (snart) sommer og behovet for tjukke ull-luer er borte, men barn under ett år burde allikevel alltid ha på seg lue mens de er ute, og jeg har sydd denne lille saken til den tilkommende ugleniese.

.

.

.

.

.

.

.

Denne luen er super enkel å lage. Jeg tegnet bare opp etter en lue vi allerede hadde, og hadde nederkanten på lua langs en brett på stoffet (slik at det jeg tegner opp blir dobbelt), Gjør dette to ganger slik at du har to og legg dem rette mot rette og fest med knappenåler.

hvis du har mønster på stoffet må dette ligge samme vei, slik at mønsteret ikke blir opp ned på ene siden.

Overlock delene sammen hele veien rundt. (Jeg har ikke overlockmaskin, men maskinen har et par overlocksømmer). Klipp et lite hakk nederst (den avrundede delen) og rett lua. Brett inn den nederst delen, og sy et par stiklinger i siden i sømmen slik at du fester delene sammen uten at det vises. TATA, en nydelig liten, eller stor, lue – for det er jo bare å bruke samme teknikk om du lager en stor lue også=)

Sying – barneforkle og brødkurv

I anledning verdens kuleste 5-årings bursdag, tok jeg frem symaskina og fikset et forkle og en brødkurv. Jada, jeg satser på at ungen skal begynne å bake, og hun fikk også ei skjevle, visp og muffinsformer. så nå har hun alt hun trenger bortsett fra råvarer. Bolle regner jeg med hennes eminente mor står for.

Brødkurven lagde jeg slik at godjenta har noe å servere alt det digge hun kommer til å lage i. Oppskrifte til denne brødkurven finner du her.

 

Forkle:

Du trenger:

Symaskin – eller nål og tråd

Stoff (jeg har brukt fabel fra Ikea)

Tråd i farge som passer med stoffet

strykejern

skråbånd/sløyfebånd – ca 2 m.

tegn av mønsteret på et matpapir.

Stryk det stoffet du ønsker, legg det dobbelt og tegn av mønsteret på vrangsiden av stoffet med langsiden av mønsteret kant i kant med bretten.

klipp av ca 1,5 cm UTENFOR mønsteret. Brett dobbelt inn og stryk kanten øverst og på sidene, og fest med knappenåler, før du syr kanten i en trå i en farge som passer med stoffet du har valgt.

Når du har sydd kantene, gjør du tilsvarende på nederste kant og syr den.

Så skal du sy de to gjenstående kantene. Her skal skråbåndet igjennom. stryk og fest en dobbel kant slik som på de andre kantene, men trekk den ca 1,5 cm lengre inn på stoffet, slik at det blir et åpenrom som du kan tre skråbåndet igjennom.  Sy fast, men la det være åpenrom neders og øverst på lengdene. Tre skråbåndet igjennom begge  lengdene. du har nå et slikt resultat:

Forkledet ble litt for stort for femåringen. tipper mer 8-10 år blir rett for denne størrelsen.

Her er hele gaven hennes i ett:

Om gaven falt i smak er jeg usikker på, men den var gøy å lage. Må bare si at jeg har stjelt ideen om forkle og brødkurv fra min søster. kom dessverre ikke på det helt av meg selv.

%d bloggers like this: