symaskin

Sommerskjørt i Tildastoff

Det er noe eget å vandre ned en gate midt på sommeren, i et skjørt som er lett og luftig med en frisk farge. Det var det som var tanken da jeg sydde meg dette skjørtet i Tildastoff. Det er sydd med ca 25 wienerlegg, har glidelås i siden, og strekk bak – slik at jeg skal få på meg skjørtet uansett hvilket humør magen min er i=)

 

Mei-Tai til lille Ane

Den siste av min sønns faddere fikk i april ei lita jente som heter Ane. Da de andre fadderne fikk barn fikk de mei-tai i gave. Det var derfor passende at også lille Ane skulle få Mei-tai fra Kristines Krok.  Også denne er sydd i skråvevd twill. Det jeg har gjort nytt på denne, som jeg ikke har gjort før, er at jeg har sydd knapper til soveklaffen, slik at den kan taes av og på.  Denne Meitaien har også fått broderier på både bærestykket og på soveklaffen.

 

Kunne du tenkt deg en mei-tai? Ta kontakt , så blir vi enige om hvordan den skal se ut, og pris! =)

Puteputepute

Å få egen hage har virkelig skapt et nestingbehov hos meg – i større grad enn da jeg gikk gravid med mine barn. Jeg har et behov for å gjøre det fint, koselig og praktisk. Alt på en gang.

Det er viktig for meg at det er koselig i hagen, slik at hagerommet innbyr til bruk. Jeg har derfor pyntet masse på bordet, plantet urter, grønnsaker, bær og frukter i hagen, sydd picnicteppe og tilslutt nå så har jeg sydd puter til benken vår. Det er tross alt viktig å sitte behagelig når man sitter ved bordet.

Putene er sydd av stoffrester jeg hadde liggende. Baksiden er sydd av to deler bommulslærret med knappehull og knapper.

 

Picnic in the sun

Vi har jo fått oss egen hage, og det er noe eget å kunne sløve i hagen på late sommerdager. Vi har fler sittegrupper med bord, men jeg følte noe manglet. Noe man bare kan legge seg ned på å sole seg, eller sitte å spise på gresset på – eller ta med seg i parken om vi bestemmer oss for å gå dit. Nemlig et picnicteppe. Jeg sydde derfor ett av ca 400 lapper, foret det med flease og sydde en voksduk under for å gjøre teppet vannbestandig. Vi er nå klare for sommeren fridager og eksursjoner.

 

Se hva jeg fikk av mamma!

Mammaen min er ei sydame. rettere sagt en quiltedame. Hun er i tillegg også ei strikkedame og ei heklemdame. Hun lager også gode kaker. Så altså, det er ikke noe tvil om hvor jeg og søsteren min har fått det fra.

Denne fikk jeg i bursdagsgave, og jeg syns den er så genial:

 

wpid-PicsArt_1386763185776.jpg

Det er en undertråholder, eller en “bobbin holder” på engelsk. (hva heter den trådrunningen på norsk da?) Den er jo bare så søt, og så smart! og akkurat hva jeg trenger, for jeg har bare en plass igjen i Undertråboksen min!

Takk , Mamma=)

Eget Syrom

Vi har flyttet i nytt og dobbelt så stort hus (fra 65 til140 m2), og i dette huset har vi et ekstra soverom. Eller som jeg har døpt det – syrommet. Her har jeg alle mine symaskiner, og syr stort sett hver dag. Det brukes også som gjesterom og som arbeidsrom for mannen når han jobber hjemmefra, men det snakker vi ikke om.

998101_581289601918920_677717434_n

Nå er ikke dette akkurat det beste bildet , men det var det jeg fikk til akkurat nå. Det brukes nemlig også som lagringssted for de siste eskene vi ikke har åpnet enda, og for julegavene.

Det er SÅ deilig å ha et eget rom der symaskinene står oppe hele tiden, og stoffene ligger stablet fin i et skap. jeg elsker det <3

 

%d bloggers like this: