Sying – barneforkle og brødkurv

I anledning verdens kuleste 5-årings bursdag, tok jeg frem symaskina og fikset et forkle og en brødkurv. Jada, jeg satser på at ungen skal begynne å bake, og hun fikk også ei skjevle, visp og muffinsformer. så nå har hun alt hun trenger bortsett fra råvarer. Bolle regner jeg med hennes eminente mor står for.

Brødkurven lagde jeg slik at godjenta har noe å servere alt det digge hun kommer til å lage i. Oppskrifte til denne brødkurven finner du her.

 

Forkle:

Du trenger:

Symaskin – eller nål og tråd

Stoff (jeg har brukt fabel fra Ikea)

Tråd i farge som passer med stoffet

strykejern

skråbånd/sløyfebånd – ca 2 m.

tegn av mønsteret på et matpapir.

Stryk det stoffet du ønsker, legg det dobbelt og tegn av mønsteret på vrangsiden av stoffet med langsiden av mønsteret kant i kant med bretten.

klipp av ca 1,5 cm UTENFOR mønsteret. Brett dobbelt inn og stryk kanten øverst og på sidene, og fest med knappenåler, før du syr kanten i en trå i en farge som passer med stoffet du har valgt.

Når du har sydd kantene, gjør du tilsvarende på nederste kant og syr den.

Så skal du sy de to gjenstående kantene. Her skal skråbåndet igjennom. stryk og fest en dobbel kant slik som på de andre kantene, men trekk den ca 1,5 cm lengre inn på stoffet, slik at det blir et åpenrom som du kan tre skråbåndet igjennom.  Sy fast, men la det være åpenrom neders og øverst på lengdene. Tre skråbåndet igjennom begge  lengdene. du har nå et slikt resultat:

Forkledet ble litt for stort for femåringen. tipper mer 8-10 år blir rett for denne størrelsen.

Her er hele gaven hennes i ett:

Om gaven falt i smak er jeg usikker på, men den var gøy å lage. Må bare si at jeg har stjelt ideen om forkle og brødkurv fra min søster. kom dessverre ikke på det helt av meg selv.

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: