Sying – Mei tai/bæresele

Mei Taien vi har kjøpt og brukt flittig til nå er rett og slett begynt å bli for liten i panelet. Vi bruker jo mei tai mer og mer nå som våren kommer og det blir bart på bakken, og det er så mye enkere å bare slnege ungen på seg på vei ut, så da hadde vi ikke noe valg – vi trengte enn ny. Men, på butikken koster de rundt 700 kr, noe vi ikke har råd til å legge ut. Søkte en del på nettet, men er vanskelig å tegne av oppskrifter fra en nettsidet. PÅ Stoff og stil hadde de denne oppskriften til i underkant av 25 kr, og jeg tok bussen ned, og kjøpte oppskrift. Med god hjelp fra en hyggelig ansatt fant vi et solid og mykt stoff – Skråvevd twill, og den tykkeste sytråden hun hadde, nemlig bjørnetråd (og a mor måtte jo spørre om den var laga av bjørn;). Jeg kom meg hjem, og hele gårdagen (og da mener jeg HELE fra 12 på formiddagen til 2 på morran) brukte jeg på å klippe opp mønster, klippe tøy, sy raknesømm, sy på vattering, sy sammen, og pynte på. Jeg skulle bli ferdig, og ikke hadde jeg trodd det kom til å ta så lang tid. Det som tok mest tid var raknesømmen på alle stoffbitene. Og guri så kjedelig det var å sy dem. Men så vil det forhåpentligvis bety at det ikke rakner da, noe som er vesentlig når jeg har verdens største skatt i selen.

Skulle gjerne lagt ut oppskrift på denne selen, altså, men siden oppskriften er kjøpt føler jeg ikke det er riktig. I tillegg er den så billig at de har alle råd til – og stoff og stil har til og med nettbutikk. Oppskriften koster som nevnt over under 25 kr, Twillen kom på 164,85 kr for 3 meter og tråden kostet 13 kr for 150 m (sydde ikke raknesømmen i bjørnetråd, bare festene). vanlig nylontråd i sort og rødt hadde jeg fra før, det samme med pyntestoffet og knappene, og i steden for platevatt brukte jeg ett gammelt filtpledd (tusen takk til NSBs nattog) så utgiften på denne selen ble ca 200 kr. Mye billigere enn å  kjøpe den ferdig – ja om en ikke tar timesbetalt for den tiden jeg brukte. Slenger inn bilder av det ferdige produktet her øverst, også kommer det litt bilder fra prossessen under=)

slik ser den ut - sort mei tai, med aplikert hjerte, og sove"hette"/sovepute som kan taes opp når lillemor sovner=)

I bruk, på vei ut på tur, med sovehetta nede=)

I bruk, med sovehetta oppe=)

Det som er så genialt med meitaien er at den kan brukes både på ryggen, på magen og på hofta, og ungen kan sitte både fremovervendt slik at hun ser ut mot verden (på magen da altså) og vendt inn mot brystet. Er mye enklere enn barnevogn, og når den blir brukt ordentlig og ungen er tett inntill kroppen, er det ikke tungt å bære heller.

Litt bilder fra prossessen:

Oppmåling av skulderstropper

sying av raknesøm...gjeeeesp

påsying av for - et godt gammelt pledd fra NSB

festing av skulderstropper på panelet

festing av begge panelsidene på hverandre

aplikering av hjerte =)

8 comments for “Sying – Mei tai/bæresele

 1. March 20, 2011 at 8:23 am

  Ja, NÅ skjønner jeg godt hvorfor du er stolt av den!
  DEN BLE JO UTROLIG STILIG!!!! =O

  Jeg bøyer meg i støvet ^^,

 2. Beathe
  March 20, 2011 at 10:56 am

  Kor flink du e :-)

 3. March 21, 2011 at 6:36 am

  Mei Tai er GULL verdt jah! Vi elsker Sjaltaiet vårt. Er samme prinisppet som Mei Tai men med veldig brede stropper for enda bedre komfort. =)
  Skal lage en til min søster som venter barn i Juli. Du er fornøyd med passformen på den oppskriften?

 4. March 21, 2011 at 7:13 am

  Tusen takk=) Sjaltai, faktisk – en slags blanding av sjal og Meitai? ja, tror najja/marianne nevnte noe om det. Jeg er veldig fornøyd med denne mei-taien, men tror disse målene passer litt bedre til større barn enn nyfødte. Har sydd den til Elizabeth fordi hun vokste ut av “spedbarns” mei-taien. Men er jo forsåvidt mulig å ha nyfødte i den også, bare å legge dem i fosterstilling=) Det eneste jeg har noe å si på er puta/hetta, den var litt stor – eller rettere sagt, stroppene ble litt lange – men det er bare å tilpasse, og så kan det jo hende den sitter perfekt når hun blir litt større=) OG jeg la inn ekstra forsterkning inne i panelet til nakken. Målte bare opp i mellom stroppene og sydde en liten pute som jeg sydde fast, så henger hun ikke så mye med hodet når hun sovner, eller ikke gidder holde det oppe mer=)

 5. Angelish
  March 21, 2011 at 7:42 am

  Sjaltai er blanding av MeiTai og sjal jah. MeiTai panelet og sjalstropper. =) Jeg føler vekta blir litt bedre fordelt over skuldrene da man får et bredere område å fordele vekta på. =)
  Godt tips det med ekstra forsterkning til nakken. Det skal jeg ha i bakhodet. Det er jo alltid lurt når det gjelder nyfødte.

 6. March 22, 2011 at 9:38 am

  Veldig fin er den! Kjekt å se underveis-bilder. Må få se den forsterkningen du gjorde i nakken:)

 7. Bæremamma
  October 14, 2011 at 5:43 pm

  Sjaltai er merkevare, en spesifikk type meitai med “sjalstropper”, altså bredt stoff istedet for vatterte seler. Det blir som en blanding av meitaiens panel (“firkanten” man har rundt barnets kropp) og bæresjal sine omsluttende stoffender. Sjaltaier er gode å bære i, men det finner flere merker av meitai med sjalstropper :)

  Nydelig, nydelig meitai du har sydd altså! Virkelig flott!

  (men forovervendt bæring? Da kan man jo like gjerne bruke babybjørn da, hvis barnet skal henge der og dingle uten skikkelig god støtte rundt rygg, hofte og bekken… Hele poenget med meitai er jo at man får støttet kroppen fra rygg, rumpe og helt ut i knehasene på hver side… Det blir som å sitte i en lenestol, istedet for å henge på et sykkelsete med skikkelig støtte bare i skrittet…)

  • October 14, 2011 at 8:35 pm

   Kari fyllte meg inn på sjaltai ja, virker veldig kjekt.
   Tusen takk, er veldig fornøyd og bruker den flittig fremdeles.

   Joda, fremovervendt bæring funker, og hun får støtte både på rygg, hofter og bein, og henger ikke der og dingler=) Hun sitter som i en stol,men metoden er ikke anbefalt lenge i gangen pga vektfordelingen for bæreren.
   se instruksjonen her: http://tettinntil.creocommunico.com/pages/meitaifremover.php

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: