Hekling – babykåpe i staver

Jeg skulle hekle en jakke til Elizabeth, og fant en oppskrift på garnstudio.no. Men ikke hadde jeg rett gantype eller heklenålnummer, så ble rett og slett til at jeg “fant opp” min egen litt lengre jakkeoppskrift, rett og slett en kåpe=)

Til denne oppskriften har jeg brukt heklenål 8, 6  sorte knapper, 150 g rødt safirgarn fra Sparkjøp og 100 g grått Senjagarn fra Nille.

Jakken er som nevnt i overskriften heklet i staver(st), og på stavene snur jeg omgang med tre luftmasker(LM).

Jeg heklet først bakstykket.

Legg opp 28 lm(+3 lm for å snu omgagen med)  og hekle frem og tilbake med st. (fest første stav i fjerde maske fra pinnen i første omgang)

Jeg heklet fem omganger med rødt, så  en omgang grått, fem omganger rødt, en grå. etter å ha heklet to røde og to grå partier begynte jeg å forberede armene. Hekle fire omganger rødt, forbered neste omgang med å hekle tre lm, og klipp tråden. Hekle så 16 lm, fest disse lm i den siste av de tre lm du forberedte på arbeidet , og hekle staver videre. Når du når slutten av stavene hekler du 16 lm og klipper tråden. Hekle tre lm med grå tråd, også st over alle maskene. bytt til rød tråd, hekle fem runder med røde st, og avslutt bakstykket med en omgang grå tråd.

Forstykket hekles slik:

Legg opp 13 lm (+ 3 lm til å snu med) følg samme fargemønster som bakstykket. Gjør det samme som bakstykket med armen, men hekle bare arm på en side. Hekle to forstykker.

Monter jakken sammen – sy fra kanten av jakkeærmet inn, men la det stå igjen seks staver på forstykket innerst mot halsen som du ikke syr. Sy under armen og ned langs siden i en søm.

Hekle en grå kant (i staver) rundt hele jakken, begyn nederst på venstre side, hekle opp, rundt halsen, ned på høyre side og rundt bak nede. i hjørnene snur du med tre staver i en. Hekle et grått belte med en bredde på 4 staver så lang som du ønsker det, så hekler du fire hemper (til beltet) i rødt, med en bredde på 3 st og en lengde på 3 omganger. Sy disse fire hempene fast over det midterste grå partiet på jakken.Fest knappene i den grå kanten, og bruk det området der du har snudd med lm som knappehull. er disse for store er det bare å sy sammen med litt rød tråd. træ i beltet .

denne oppskriften er lagd av meg. Referer gjerne til denne siden, men  jeg ber om at det ikke kopieres og gjengis hele eller deler av oppskriften. Om du lager denne jakken, vis meg gjerne resultatet!

1 comment for “Hekling – babykåpe i staver

  1. October 4, 2012 at 10:06 am

    Kjekt å sjå at det er andre som lagar sine eigne oppskrifter :)

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: