Kjøkkenkroken ble ny

For en stund tilbake fikk Jørn Idar noen stoler på finn. Det var stoler med puter av den veldig slitte typen. Men i godt mot og med tanken “de kan vi jo bare trekke om” kjørte han ned og hentet dem hos sin tiligere eier.

De var hullete og stygge som få, så a mor tok en tur på stoff og stil og romstrerte hylle etter hylle for et stoff i den stilen vi har på leiligheten. Vi har et floralt gjennomgangstema. Eller det blir feil å kalle det floralt, er vel mer snakk om kvister og blader, og “fargene” sort og hvitt går igjen. Tilslutt fant jeg et passende stoff, og kjøpte 5 meter av stoffet i tanken “det må jo være ca nok”. ikke tenkte jeg på at bredden var 2,5 m. Det var mildt sagt alt for mye stoff…

Det ble teamarbeid – far løsnet det gamle stoffet og stiftet på det nye, mor målte opp, klipte og sydde overlocksøm. Resultatet kan du se her;

satt opp mot hverandre er det nye trekket rimelig mye freshere enn det gamle. Og ikke minst glir det mye bedre inn i stilen som er i leiligheten fra før. (som en f.eks ser et lite spor av nederst til høyre i bildet over her).

Siden jeg hadde tatt sånn i på stoffmengden fant jeg ut at jeg skulle sy meg den løperen jeg har ønsket meg så lenge, og det ble skikkelig stilig med matchende duk og stoler.

Jeg har fremdeles over halvparten av stoffet igjen, så skal ikke se bort fra at det er mulig at lenestolen vår kommer til å få likt trekk, og kanskje pynteputene i sofaen også, så blir det et gjennomgående tema i rommet=)

8 comments for “Kjøkkenkroken ble ny

 1. May 15, 2011 at 9:51 pm

  Wow, det ble en helt ny stol jo! Flink dere er:)

 2. May 16, 2011 at 7:46 am

  Stilige! Jammen meg kreativt! Brukte du vanlig stiftemaskin?

  • May 16, 2011 at 2:56 pm

   tusen takk.
   Vi kjøpte sånn stiftepistol på maxbo, så vanlig sånn sett, men ikke vanlig til bruk på papir nei;)

 3. mariell skildheim
  May 16, 2011 at 5:25 pm

  Stolane vart utrulig tøffe :) likte fasongen på dei og ;) man trenge jo ikkje alltid bruke 1000′ener på butikken kver gang ;)

  • May 16, 2011 at 6:08 pm

   ja, ikke sant. er skikkelig klassiske stoler – vi hadde noe liknende hjemme da jeg vaks opp , så da blir det jo nesten litt nostalgi i dem også;)

 4. May 16, 2011 at 5:28 pm

  Så stilige stolene blei! Kjekt å gjøre noe nytt av noe gammelt, som har kostet en omtrent bare arbeidet :)
  Ha en fin 17. mai i hovedstaden :)
  Klemmer fra Eldbjørg, og gutta på fjellet :)

  • May 16, 2011 at 6:09 pm

   Tusen takk. Er faktisk veldig stolt..hahah . ;) Er så greit å kunne fikse sjæl. Blir så mye mer personlig. også må jeg jo bare få sagt I <3 finn.no ;)
   Ha en fin 17.mai dere også! klem fra gærnskapet i hovedstaden;)

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: