Supersøtt sommersett

 

 

 

 

 

 

 

 

I anledning sommeren (i fjor…ja jeg er VELDIG sent ute med denne posten…) strikket jeg en deilig sommertopp til snuppa mi. Oppskriften fant jeg hos Pickles.no.

Når toppen var ferdig følte jeg at noe manglet, og hadde fremdeles store mengder av det luftige bomullsgarnet igjen. Jeg fortsatte derfor på eget ansvar med å lage både en bukse og en solhatt som passet til.

Oppskrifta på toppen finner du under linken over – dog jeg stusset litt på noen av målene pickles presenterte der. Deres oppskrift ville i hvert fall blitt en god del for liten til min ettåring, selv om jeg strikker ganske så løst. jeg lagde den derfor litt større. Oppskrifta på solhatten følger under her, og oppskrifta på lua… vel den har jeg rett og slett glemt å skrive ned.. woops… Men jeg la i hvert fall opp et passelig antall masker, felte når det trengtes, og heklet tilslutt solremmen ved å plukke opp masker nesten nederst.

Her følger oppskrifta på buksa:

legg opp 56 masker = ca 25 cm

strikk 16 cm – fullfør rapprot (16.5 cm – 10 rapporter)- strikk så att og frem på pinnen. Første runde legger du til en maske i begynnelsen og slutten. strikk de ekstra maskene inn i mønsteret ved at du tar et mønster med fem masker i steden for fire tidlig på pinnen og sent på pinnen (altså to ganger). strikk til 19 cm, fell så første maske på pinnen og første maske på neste pinne – sett arbeidet over på runnpinne og lag det andre beinet på samme måte.

Sett beina på rundpinnen og strikk en omgang. der du beggyner er midt bak, sett en merketråd midt forran. Fell en maske før merket og en etter slik; Fell slik 3 m før merket: 2 r sm, 1 r.
Fell slik etter merket: 1 r, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 r, løft den løse m over.

fell her andre runde totalt åtte ganger. (husk å fortsett mønsteret) strikk 32 cm, og begynn å bygge på bakenden. Start på begynnelsen av omgangen – strikk 9 masker, snu, (ta første maske av) strikk tilbake og 9 masker videre, snu strikk tilbake de ni maskene, og strikk 18 masker videre – gjenta til du har strikket 45 masker hver vei. Strikk to cm riller, fell løst av. Lag en snor (fingerhekle) som er lang nok og tre den inn i rilleområdet, tada – ferdig bukse=)

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: