Sopp-skjerf

Mannen min er det han selv kalle “spillnerd”. I fjor ønsket han derfor at jeg skulle strikke et skjerf til han med et spill-motiv på. Jeg begynte på skjerfet og bestemte meg for å gå for den “bli-stor” soppen fra Super Mario.

Jeg tok utgangspunkt i dette perlebildet av soppen:

og la opp 25 masker på pinne 5 med østlandsgarn kjøpt på nille. Selve skjerfet ble sort, og soppen naturligvis beige, rød og hvit. Jeg  strikket først rillestrikk opp i ca 10 cm, før jeg begynte på selve soppen. Soppen med den sorte kanten rundt som du ser på bildet ble strikket i glattstrikk. Jeg kjørte hver rad to ganger etter hverandre, siden bredden ble litt stor på pinne 5. Etter soppen fortsatte jeg i rillestrikk til jeg følte at skjerfet ble passelig langt/jeg ikke gadd mer (skal helt ærlig fortelle at jeg syns skjerf er kjedelig og ensformig arbeid), skjerfet gikk da ganske nøyaktig en gang rundt halsen. etter å ha festet alle tråder, plukket jeg opp 25 masker like under soppen på baksiden av skjerfet, strikket ca 20 cm, før jeg festet  stykket i noen cm over soppen. Resultatet: et deilig varmt skjerf til far i huset:

1 comment for “Sopp-skjerf

  1. October 4, 2012 at 10:03 am

    Artig!

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: