Et vel optimistisk prosjekt?

Nordlandsbunaden min er det vakreste plagget jeg eier – og det plagget som kommer frem når det er skikkelig høytidsstemning. I tillegg ligger det mye nostalgi i plagget.Den ble utviklet etter funn fra min hjemkommune – Vefsn og Rørvik som har laget sølvet ligger i Mosjøen, min hjemby. Min bunad har jeg arvet fra min mor, som fikk den til sin konfirmasjon.

En bunad er et dyrt produkt – selv når man syr den selv, jeg har derfor bestemt meg for å strikke en til jenta mi. Jeg har googlet og stått på, men ikke funnet oppskrift på en strikket Nordlandsbunad. Jeg tolker det dit hen at det ikke fins en offesiell strikket utgave. Hva annet kan jeg da gjøre enn å lage en oppskrift selv? Jeg har kjøpt inn en hel masse grønt garn (er jo tross alt fra en innenlandskommune). jeg har begynt på stakken, og har kommet hele 2 cm ;) Brodere kan jeg ikke, men alt kan vel læres?

Har jeg tatt meg vann over hodet?

4 comments for “Et vel optimistisk prosjekt?

 1. Malin
  June 4, 2012 at 8:22 pm

  HeiHei.
  har du oppskriften på denne bunaden?
  og bilde etter at den ble ferdig?

  • June 5, 2012 at 8:06 pm

   har dessverre ikke oppskrift – strikker kun etter hodet. OG har heller ikke fått noe bilde, for da jeg ble ferdig med den, havnet den i maskina og ble tovet til størrelse Babyborn dukke =(. Inspirasjonen forsvant litt – men regner med jeg starter på nytt når permisjonen min starter om et par ukers tid. lover oppdatering når jeg er ferdig

 2. Yvonne
  August 23, 2012 at 7:10 pm

  Heisann! Vurderer selv å strikke nordlandsbunad til lillehønsa mi, men i blå utførelse :-)

  Har du funnet frem inspirasjonen??

  • September 17, 2012 at 8:35 am

   nei..hehe..er så ufattelig mye annet som ble mer interressant nr jeg feila. prøver igjen til neste år;)

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: