Voksipose

Som jeg nevnte i forrige trekk, og som jeg la ved bilde, så har jeg lagd en voksipose – og i dag ble den helt ferdig.

Som sagt fant jeg oppskriften på denne siden http://anjashjem.blogspot.com/2009/01/oppskrift-p-voksipose.html .

Her er selve oppskriften på posen:(gjengitt fra anjas blogg)

mål opp stoffet du skal bruke, inner og ytterstoff. og sy dette sammen på vrangen. Jeg anbefaler å lage en mal, så er man sikre på at stoffene får samme størrelse. jeg lager en dobbel søm oppe så jeg tar tau inni så det blir litt tettere rundt hodet, og her sydde jeg de tre trådfestene på hver side av “flappene” inn i sømmen. jeg sydde alle steder utenom nederst, der er det åpent ett lite stykke så jeg kan dytte inni dynen etter jeg har snudd den så sømmene kommer inni. . deretter måler jeg opp dynen mens stoffet ligger ut som vist på bidet, og syr etter det og klipper. da holder alt seg inni dynen uten og flyte ut på gulv og inni posen. så er det bare å sy sammen siste biten, og kanskje pynte litt – som jeg har gjort under – med et lite strykemerke=)

Malen. denne har jeg lagd ut av matpapir.

oppmåling av stoff. Stoffet jeg kjøte var for smalt, så jeg måtte sy to “flapper” på siden. Viktig at når man klipper av stoffet har man ca 5 cm ekstra på hver side, slik at man får noe å sy fast stoffene med.

Trekket ferdi sydd sammen og rettet.

Trekket brettet sammen for å se hvordan det vil bli=)

Dynen på plass inni trekket, og trekket sydd igjen nederst. Jeg tegnet etter trekket på dynen, sydde trippel rettsøm etter streken og klipte rundt, før jeg dytta det inn  i posen.

Så tilslutt – det ferdige resultatet sammenbrettet – og med et lite strykemerke med en liten hare plassert nederst i høyre hjørne.

Jeg er veldig fornøyd.

Takk for hjelpen, Anja!

3 comments for “Voksipose

 1. May 20, 2010 at 9:16 am

  Så fin den ble :D
  Gøy og lage ting og med så bra resultat :D

 2. September 3, 2010 at 8:33 am

  Brukte du en eller to dyner inni?

  • September 3, 2010 at 6:26 pm

   Bare en=) så er i hovedsak en sommerpose, men selve delen som jeg legger over ungen, der har jeg tatt den delen som skulle klippes bort også, så der er den trippel, så med Lammeskinn i vogna og kanskje ei ekstra dyne på virkelig kalde dager kan jeg bruke den på vinteren også=)

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: