Oppskrift; sjokolademarengs

Du trenger:

50 g kokesjokolade (jeg valgte lys kokesjokolade)

2 eggehvitter

60 g sukker

3 ss melis blandet med 1,5 ss sukker

 

Smelt sjokoladen. Pisk eggehvittene stive og pisk inn 60 sukker til du får en blank og fin marengsblanding. sikt sammen melis og sukker og vend det inn i marengsen med en slikkepott. Hell Marengsmassen i en sprøytepose (har du ikke sprøytepose, lag en av en stor frysepose. Få alt inn i et hjørne, og når det er klart for sprøøyting klipper du et lite hull i hjørnet og sprøyter i vei)

Lag en fordypning i marengsen, f.eks med skaftet på en skje, og hell smeltet sjokolde ned i “hullet”. Sprøyt marengstopper på et smurt bakebrett. Marengstppene blir stripete av sjokolade, uten at du kan kontrollere hvor sjokoladen kommer.

Stek toppene på 90 grader i 1,5-2 timer. når steketiden er over slå av ovnen og la kakene stå i ovnen til den er kald.

Marengsen kan uten problem oppbevares i fryseren.

Legg igjen en kommentar

%d bloggers like this: